In het dorp Vižňov, gemeente Meziměstí, ligt halverwege de lintbebouwing een schitterde voormalige boerenhoeve uit 1824 op 2.700 m2 erf.

De rust, de privacy, het knusse dorp, de prettige Tsjechische volksaard en het tot monument verheven natuurschoon maken dit vakantiehuis tot een plezierig verblijf. Zowel ‘s zomers als ‘s winters. Voor 6-8 personen (meer in overleg).

Het huis Vižňov nummer 335 is een voormalige boerenhoeve uit 1824 op 2.700 m2 erf. Het huis is in de jaren 1989 tot 1998 ingrijpend verbouwd, zonder de sfeer en de karakteristieken aan te tasten. Het is een typisch voorbeeld van de bouwstijl in de regio Broumovsko. Het huis is tot voor kort permanent bewoond geweest. Door de ligging en de faciliteiten is het zowel geschikt voor zomer– als voor wintervakanties. Langlaufen en snowboarden kan bijna overal. De dichtstbijzijnde skipistes zijn te vinden in Janovičky op zo’n 16 km afstand.

Recentelijk zijn nog enkele aanpassingen gepleegd, zodat het huis voldoet aan de eisen die de moderne mens stelt aan zijn huis gedurende de vakantie.

De achterkant van het huis ligt op het zuidoosten, met een schitterend uitzicht op het Esdoorngebergte. Doordat er rondom het huis gras is, kan men in de zomer zelf zijn plekje kiezen: zon of schaduw. Het eigen terrein is geheel omheind en biedt voldoende mogelijkheden voor balspel en dergelijke. Buiten de omheining loopt voor en opzij van het huis een natuurlijk beekje. Charmante bijzonderheid van het huis is de buitenkeuken, compleet met kookplaat, rookinstallatie en barbecue. En niet te vergeten plukt men in de zomer zijn eigen rode bessen, kruisbessen of bramen.

Door de imposante entree komt men in de ruime hal, waar zich links de woonkamer (48 m2) inclusief keukenhoek en kachelfornuis bevindt. Rechts is de bijkeuken en een badkamer. Aan het einde van de benedengang zit rechts de biljartkamer en de toegang tot de kelderruimte. In het achterhuis bevinden zich een hal en een opslagruimte voor brandhout.

De brede trap leidt naar de hal op de eerste verdieping, waar zich een grote slaapkamer en een 2e toilet bevinden. De gang rechtsaf leidt naar 2 slaapkamers en een badkamer met douche en wastafel. Om praktische redenen zijn de niet voor verhuur bestemde ruimten op de eerste en tweede verdieping afgesloten. Inpandig zijn voorts nog de garage en serviceruimten.

Al met al is er voor de huurder zo’n 200 m2 leefruimtes! Standaard is het huis ingericht voor 6 personen, maar door de aanwezigheid van uitklapbare slaapbanken kan het aantal slaapplaatsen eenvoudig worden uitgebreid. De gasten worden ontvangen door de Tsjechische beheerder die in de buurt woont. Hij zorgt ervoor dat schoonmaak en onderhoud worden gedaan en is altijd bereid om de gasten te helpen.