Adfino Adfino Adfino Adfino Adfino

Belastingdienst heeft extra aandacht voor kosten.

De Belastingdienst gaat bij de behandeling van de aangiften 2013 extra aandacht besteden aan ondernemers die privé uitgaven op de zaak boeken  . Dit naar aanleiding van een pilot bij 360 ondernemers, waarbij 1,3 miljoen aan kosten werd gecorrigeerd. 

 

Ondernemers mogen alleen zakelijke kosten in mindering brengen op hun winst. Privékosten op de zaak boeken, drukt de winst en werkt concurrentievervalsend. De fiscus kwam tijdens een onderzoek een ondernemer tegen die een keuken van € 35.000 op de zaak boekte. Ook was er iemand die de kosten van een saunabezoek met de hele familie als zakelijke kosten op de winst afboekte. Ondernemers die kosten ten onrechte zakelijk hebben geboekt kunnen een navordering van de fiscus krijgen met een  boete die kan oplopen tot 100%.

 

Dit project maakt deel uit van de inspanningen om toezicht en invordering door de Belastingdienst te versterken. Meer informatie over de aftrek van kosten voor ondernemers is te vinden onder ‘zakelijke kosten' op www.belastingdienst.nl.